……κρατήστε έγκαιρα θέση!!…θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας!….πολύ επίκαιρο και πολύ διαβαθμισμένο το επόμενο … 5ο Webinar του ΣΤΑΕ εν μέσω Πανδημίας!!.την Τετάρτη 15/07/2020-19.00

Αγαπητοί συνάδελφοι, ένας από τους βασικότερους στόχους και μέριμνα του ΔΣ του ΣΤΑΕ και της νέας μας Επιστημονικής Ένωσης Ειδικών Συμβούλων Τεχνικών Ασφάλειας Ελλάδας(ΕΕΕΣΤΑΕ), αποτελεί η δια βίου εκπαίδευση, επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση όλων των μελών μας!!…

Με αυτό τον γνώμονα και στόχο, αφουγκραζόμενοι πάντα την επικαιρότητα και ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα σας, διοργανώσαμε και σας προσφέρουμε την Τετάρτη 15/07/2020-19.00… το 5o άκρως διαβαθμισμένο και επίκαιρο ειδικό Εκπαιδευτικό Webinar/Τηλεδιάσκεψη …. με ελεύθερη πρόσβαση για όλα τα μέλη μας που δηλώσουν έγκαιρα το ενδιαφέρον τους!!..

Θέμα:… «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας & ΤΑ!!» με εισηγήτρια την έγκριτη ειδική επιστήμονα και πολύ έμπειρη και αναγνωρισμένη Εργασιακή Ψυχολόγο MSc, Executive Coach, Ψυχοθεραπεύτρια…. κα Ελισάβετ Γεωργίου!! που και από την θέση αυτή ως Πρόεδρος του ΣΤΑΕ την ευχαριστούμε θερμά!!.

Αγαπητοί συνάδελφοι, τα μνημόνια και η μακρόχρονη οικονομική κρίση στην χώρα μας και τώρα …..η παγκόσμια πανδημία και ο πρόσθετος αρνητικός αντίκτυπος που επέφερε στις οικονομίες όλων των χωρών και στην δική μας, στην ύφεση, στην ανεργία, στον φόβο και στην ανασφάλεια, έχουν διαταράξει όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες όλων των εργαζομένων στην χώρα μας και όλης της κοινωνίας και ακόμη δεν έχουμε πλήρη εικόνα για τις μελλοντικές παρενέργειες. Μελέτες και έρευνες του Παγκόσμιου και Ευρωπαϊκού Οργανισμού Υγείας όπως και του ΕΟΔΥ για την χώρα μας καταγράφουν μία συνεχή αύξηση των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων και στους εργαζόμενους, αύξηση της ενδοοικογενειακής και έκφυλης βίας, αύξηση της κατάθλιψης ,που οδηγεί και σε αύξηση των αυτοκτονικών κλπ κλπ

Αιτία των εργασιακών ψυχοκοινωνικών κινδύνων είναι οι πλημμελείς συνθήκες οργάνωσης και διαχείρισης της εργασίας, όπως και το δυσμενές κοινωνικό περιβάλλον σε έναν χώρο εργασίας. Ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι είναι, μεταξύ άλλων, οι υπερβολικές εργασιακές απαιτήσεις, η εργασιακή ανασφάλεια, η παρενόχληση και η βία. Οι κίνδυνοι αυτοί, σε συνδυασμό με την έλλειψη επαρκών πόρων ή υποστήριξης, μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση άγχους, το οποίο επιδρά αρνητικά τόσο στις εργασιακές επιδόσεις των εργαζομένων όσο και στην προσωπική τους ζωή. Σε περιπτώσεις χρόνιου άγχους μπορούν να εκδηλωθούν σοβαρά ψυχοσωματικά προβλήματα, όπως η επαγγελματική εξουθένωση, η κατάθλιψη, καρδιαγγειακές παθήσεις και πόνοι στην πλάτη.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , το 53 % των εργαζομένων πιστεύουν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την υγεία και την ασφάλειά τους στην εργασία είναι το άγχος, το δε 27 % των εργαζομένων αναφέρουν αισθήματα «άγχους, κατάθλιψης και ανασφάλειας» τα οποία προκλήθηκαν ή επιδεινώθηκαν λόγω της εργασίας τους κατά τους τελευταίους μήνες. Όπως ισχύει με όλους τους κινδύνους για την επαγγελματική ασφάλεια και υγεία, ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπιστούν ο ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι στην εργασία είναι η γνώση η πρόληψη και οι βέλτιστες και αποτελεσματικές ανά περίπτωση Πρώτες Βοήθειες !!. Η εκδήλωση ψυχοκοινωνικών συμπτωμάτων Α&ΥΕ συνήθως δεν είναι αιφνίδια. ….. Έχουν ήδη προηγηθεί συμπτώματα αλλαγής συμπεριφοράς, συχνές απουσίες και μείωση της παραγωγικότητας. Γι’ αυτό η γνώση Πρώτων Βοηθειών, ο σχεδιασμός και η πρόληψη έχουν καίρια σημασία.

Για όλα αυτά και πολλά άλλα θα μιλήσουμε στο 5o Webinar την Τετάρτη 15/07/2020 -19.00

Σας περιμένουμε όλους!!…κρατήστε έγκαιρα θέση στα email : epikoinonia@stae.gr, proedros@stae.gr, info@stae.gr !!…θα κρατηθεί σειρά Προτεραιότητας!!

Θα δοθούν και Βεβαιώσεις Παρακολούθησης σε όσους μας ζητήσουν!!…κρατήστε έγκαιρα θέση!!
(Πηγή: Eu-Osha)