Aγαπητοί συνάδελφοι, ο επισυναπτόμενος (κάνετε κλικ εδώ)  πολύ χρήσιμος και πολλαπλά ωφέλιμος «Οδηγός Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία των εργαζομένων στην Δ.Ε.Υ.Α.Ι.»,  είναι μία ευγενική συναδελφική προσφορά  προς όλα τα μέλη της Επιστημονικής μας Ένωσης,  από την εκλεκτή συνάδελφο μας Δέσποινα Ταπακούδη –Καλογήρου Ειδική Σύμβουλος Τεχνικός Ασφάλειας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων. Συντάχθηκε από την ίδια  το 2007 σε συνεργασία της με τον ΙΕ Κωσταντίνο Φώτο και επικαιροποιήθηκε με 2η έκδοση  το 2017 σε συνεργασία της με την ΙΕ Αρετή Λιάτσου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τόσο  την αγαπητή συνάδελφο Δέσποινα όσο  και το ΔΣ της Δ.Ε.Υ.Α.Ι  που άμεσα ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μου,  να μας επιτρέψουν να αναρτήσουμε τον Οδηγό  στην Ιστοσελίδα μας,  ως Καλή Πρακτική!!.

Ο συγκεκριμένος Οδηγός, όπως και οι  άλλοι  που ήδη  έχουμε αναρτήσει στην Ιστοσελίδα μας την τρέχουσα περίοδο της Πανδημίας αποτελούν χρήσιμα εργαλεία για όλα τα μέλη μας. Ειδικότερα  αναφέρομαι  στον Οδηγό  του Πανελληνίου Επιστημονικού Συλλόγου  Ειδικών Ιατρών Εργασίας για την «Ασφαλή Επιστροφή στην Κανονικότητα των Εργαζομένων στους ΟΤΑ»  και αφετέρου στον  οδηγό  «Α&ΥΕ κατά την Τηλεργασία στο σπίτι εν μέσω Πανδημίας» που συνέταξα προσωπικά , δύναται να αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία και έναυσμα για  κάθε συνάδελφο  προκειμένου να συντάξει  το δικό του Οδηγό  για κάθε επιχείρηση και χώρο εργασίας ευθύνης του. προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε επαγγελματικού χώρου.  Δύναται να επικαιροποιείται διαρκώς και να εκσυγχρονίζεται   με όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα Πρόληψης και Προστασίας ανά φύση και είδος εργασίας  έναντι της τρέχουσας πανδημίας ώστε  να είναι πάντα επίκαιρο και σύγχρονο εργαλείο για όλους τους εργαζόμενους