Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας 13.03.2017 όταν ο άτυχος χειριστής φαίνεται ότι επιχείρησε να «τραβήξει» με τον τετραξονικό γερανό του, όχημα εργασίας.

Ο Χειριστής του γερανού τραυματίστηκε θανάσιμα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στη διάρκεια εργασιών στο εργοτάξιο του μετρό στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης

Κατά πληροφορίες  ο 50χρονος άνδρας παρέμεινε για αρκετή ώρα μετά το δυστύχημα αιμόφυρτος στο κουβούκλιο του οχήματος αφού ήταν αδύνατο να απεγκλωβιστεί άμεσα με τα μέσα που είχαν στη διάθεση τους τα σωστικά οχήματα της πυροσβεστικής, τα οποία έφτασαν στο σημείο.

Ο άνδρας ήταν υπεργολάβος της κατασκευάστριας εταιρίας και ιδιοκτήτης του γερανοφόρου οχήματος.

Υπό συνθήκες που ερευνώνται ο γερανός ανατράπηκε με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το κουβούκλιο (στη βάση του γερανού) στο εσωτερικό του οποίου βρισκόταν ο χειριστής, με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του.

Όπως αναφέρουν πηγές της Πυροσβεστικής, το αναποδογυρισμένο κουβούκλιο αιωρείτω καθώς φαίνεται ότι το γερανοφόρο οχήμα συγκρατήθηκε από δοκούς που απέτρεψαν την πτώση του μέσα στο όρυγμα, το βάθος του οποίου υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 20 μέτρα.

Στο σημείο εσπεύσαν υπάλληλοι του Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Στο σημείο έσπευσαν υπάλληλοι του Σώματος της Επιθεώρησης Εργασίας για την διερεύνηση των αιτιών που συνέβη το εργατικό ατύχημα