Το νήμα της ζωής για 21 παιδιά που επέστρεφαν από σχολική εκδρομή, κόπηκε το απόγευμα της Κυριακής 13 Απριλίου του 2003, όταν μια νταλίκα, φορτωμένη με νοβοπάν, «έκοψε» τον δρόμο τους σε μια στροφή στην κοιλάδα των Τεμπών.

Πριν δεκαέξι χρόνια, ένα λεωφορείο γεμάτο με μαθητές της πρώτης λυκείου, επιστρέφει από την εκδρομή στην Αθήνα, στο Μακροχώρι Ημαθίας. Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν οι μαθητές, βρισκόταν στην κοιλάδα των Τεμπών με κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη, ενώ στο αντίθετο ρεύμα κινούνταν ένα φορτηγό που μετέφερε νοβοπάν από τον Προβατώνα του Έβρου.

Ο οδηγός έχασε ξαφνικά τον έλεγχό του και συγκρούεται πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο. Το πούλμαν που μετέφερε τους μαθητές διαλύεται ολοσχερώς, κάνοντας εξαιρετικά δύσκολο και χρονοβόρο το έργο των σωστικών συνεργείων για απεγκλωβισμό των μαθητών. Ακόμη εννιά μαθητές τραυματίστηκαν σοβαρά.

Οι φωτογραφίες από το δυστύχημα είναι ενδεικτικές της πρωτοφανούς τραγωδίας του 2003. Το λεωφορείο είχε διαλυθεί ολοσχερώς, με τα σωστικά συνεργεία να κάνουν δυο ώρες να απεγκλωβίσουν όλους τους μαθητές.

https://www.newsbomb.gr/ellada/story/973505/tragodia-sta-tempi-to-tragiko-dystyxima-me-toys-21-nekroys-mathites-poy-sygklonise-tin-ellada