54χρονος ανασφάλιστος νεκρός στη ΛΑΡΚΟ

Με καθυστέρηση τριών ημερών έγινε γνωστός ο θάνατος του 54χρονου εργάτη Σταύρου Παππά, ο οποίος εργαζόταν σε εργοτάξιο της ΛΑΡΚΟ και, όπως έγινε γνωστό χθες, δούλευε ανασφάλιστος (!), ενώ ο εργολάβος του έργου, που νοσηλεύεται με καρδιακό επεισόδιο στο νοσοκομείο, απέφυγε το Αυτόφωρο.

Ο 54χρονος, που εργαζόταν ως χειριστής μηχανημάτων, βρέθηκε από συναδέλφους του την περασμένη Κυριακή στη βάση του σιλό σκεπασμένος με βράχια, μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός που προήλθε από ασφυξία.

Το εργοτάξιο βρίσκεται στη περιοχή “Άκρες”, στο Κοντοδεσπότι, και σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος εργαζόμενος την ώρα που προσπαθούσε να καθαρίσει ένα σιλό καταπλακώθηκε από πέτρες που ήταν στα τοιχώματα του σιλό.

Χθες ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας Στ. Μπασινάς επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ο άτυχος 54χρονος ήταν αδήλωτος και εργαζόταν σε εργολάβο, ενώ εξέφρασε την απορία του για το αν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εργολάβος εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται με καρδιακό επεισόδιο, ή αν πρόκειται για προσπάθεια να αποφύγει το αυτόφωρο. Ο κ. Μπασινάς δήλωσε ακόμα ότι η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία είναι το “μεροκάματο του θανάτου”, καθώς συνήθως σε εργολάβους σημειώνονται τα περισσότερα ατυχήματα με βάση τα στατιστικά στοιχεία. Επίσης ανέφερε ότι το Εργατικό Κέντρο έχει ζητήσει να οριστούν υπάλληλοι για τη διενέργεια των ελέγχων στα κατά τόπους μεταλλεία, όπου δεν καλύπτονται από τις Επιθεωρήσεις. “Πρέπει να υπάρχει πρόληψη και όχι καταστολή. Τα μέτρα ασφάλειας θα πρέπει να λαμβάνονται πριν γίνει το ατύχημα και όχι εκ των υστέρων. Είναι εγκληματικό να υπάρχουν ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και μάλιστα σε κρατική εταιρεία όπως είναι η Λάρκο”.