Η εισαγωγή ψηφιακών τεχνολογιών στο χώρο εργασίας, φέρνει μαζί καινοτόμες εξελίξεις αλλά και προκλήσεις και κινδύνους για την ασφάλεια, την υγεία και την ευημερία των εργαζομένων. Υπό το πρίσμα αυτό το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία (ΕΛΙΝΥΑΕ), η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Σύλλογος Τεχνικών Ασφάλειας Ελλάδος (ΣΤΑΕ), συνδιοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Η συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης και άλλων τεχνολογιών αιχμής στην Υγεία και την Ασφάλεια στον εργασιακό χώρο».

Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή στα Ιωάννινα, την Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, στο κτήριο των ΓΑΚ – Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν η κα Ρένα Μπαρδάνη, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία (ΕΛΙΝΥΑΕ), ο κος Ευάγγελος Σακκάς  Προϊστάμενος στη Δ/νση Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Περιφέρειας Ηπείρου, και  ο κος Γιώργος Μπαλτάς, Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Τεχνικών Ασφάλειας Ελλάδος (ΣΤΑΕ)

Ομιλητές ήταν o κ. Χρ. Νίκου, Πρόεδρος του Tμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο κ. Αλ. Τζάλλας, Αν. καθηγητής, του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η κα Κων/να Ζορμπά, Μεταλλειολόγος Μηχανικός, Υπεύθυνη Παραρτήματος Ιωαννίνων ΕΛΙΝΥΑΕ, ο κ. Ι. Παπαφωτίκας, Scrum Master,  TeamViewer, και ο κ. Δ. Κώττας, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος (CEO), Lambda Automata.

Η ημερίδα έκλεισε με ερωτήσεις του κοινού, οι οποίες απαντήθηκαν από τους ομιλητές.

Οι διοργανωτές εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς το εκλεκτό κοινό που παρακολούθησε την ημερίδα.