ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙ...
 
Notifications
Clear all

ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΕΙ ΑΠΟ 10/2018 ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΧΩΝ !!  

Page 3 / 3

Παρασκευάς Βερώνης
Posts: 27
(@par)
Eminent Member
Joined: 7 έτη ago

Subject: RE: Σχετικά με τα τεκταινόμενα στο Σύλλογο/.....ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

     Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα,…καλό Χειμώνα σε όσους επέστρεψαν από διακοπές!!

 • Θα ήθελα  να τοποθετηθώ στα πολύ  σοβαρά και διαβαθμισμένα θέματα  όλου του επαγγελματικού μας κλάδου  κύριοι συνάδελφοι,  που θα πρέπει να μας προβληματίζουν  και να μας ανησυχούν έντονα  τη τρέχουσα περίοδο και όχι να αναλωνόμαστε σε αυτά τα απαράδεκτα, αντιδεοντολογικά, παράτυπα  και αντικαταστατικά της τρέχουσας περιόδου και να επιτρέπουμε να κυκλοφορούν Δελτία Τύπου Μελών ΔΣ-Πλήν Προέδρου κλπ κλπ προσβλητικά και ανεπίτρεπτα για μέλη Επιστημονικού Επαγγελματικού Συλλόγου!!   …Βέβαια η πρόσφατη  ανωμαλία κκ συνάδελφοι   δεν αφορούσε τα προβλήματα των  μελών μας αλλά  τα προβλήματα και συμφέροντα  πολύ ολίγων μελών του ΔΣ-Πλην Προέδρου!!!... και σταματώ εδώ για να μην διολισθήσω  άλλο από τα αρνητικά βιώματα και συναισθήματα μου που με πνίγους επί ενάμιση μήνα τώρα  για όλον  τον βανδαλισμό που έχω υποστεί  ως άνθρωπος και μέλος και εγώ του ΣΤΑΕ αποκλειστικά και μόνο επειδή λειτούργησα και λειτουργώ πάντα σύμφωνα με τα καταστατικά δικαιώματα και υποχρεώσεις της θέσης μου ως νόμιμος εκπρόσωπος του Συλλόγου μας και Πρόεδρος του ΔΣ!!

 

 • Αγαπητοί συνάδελφοι και απευθύνομαι προς όλους,   ως προς τα μεγάλα προβλήματα και παθογένειες του επαγγελματικού μας κλάδου και αγορά εργασίας, τους αδιαφανής και παράτυπους  διαγωνισμούς!!, τις  αναθέσεις στους κολλητούς που μόνο κακό κάνουν όπως το κάνουν!!, τις  απαράδεκτα χαμηλές  τιμές!! για ότι υποπίπτει καθημερινά στην αντίληψη μου και όσα μου καταγγέλλουν συχνά πυκνά συνάδελφοι, έτσι ακριβώς όπως την περιγράφετε είναι η κατάσταση   και χειρότερη  θα έλεγα ακόμη  ένεκα και της Πανδημίας που δεν ξέρουμε τις τελικές συνέπειες!!

 

 • Αγαπητοί συνάδελφοι, παρόλα αυτά προσωπικά εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να βάλουμε τους όρους μας στην αγορά. Όχι βέβαια ως μονάδες ή με τα 250 μονο μέλη του ΣΤΑΕ αλλά ως  μέλη της διευρημένης και καθολικής  νέας Επιστημονικής μας Ένωσης που θα εκπροσωπεί όλους τους επαγγελματίες επιστήμονες του κλάδου(11.000 σύμφωνα με τους κωδικούς που υφίστανται στο Sepenet), τότε μόνο θα  μπορούμε να παρέμβουμε δυναμικά και θεσμικά στην αγορά θέτοντας προϋποθέσεις και standards.    Μπορεί να σας ακούγεται δύσκολο και για άλλους ακόμα και ακατόρθωτο αλλά  εγώ θα  σας αντιπρότεινα κάντε λίγο υπομονή!!
 • Πριν 15 χρόνια κανένας τραπεζοϋπάλληλος συνάδελφος μου θα μπορούσε να πιστέψει ότι με ένα απλό ηλεκτρονικό σύστημα που λειτούργησε ως  …ΜΑΠ!!   σε όλες τις κεντρικές εισόδους των τραπεζικών καταστημάτων  σε εφαρμογή του Ν 3015/2009 ως ελάχιστο υποχρεωτικό μέτρο προληπτικής ασφάλειας   θα εκμηδενιζόταν τελικά  ο κίνδυνος των καθημερινών  ληστειών στα τραπεζικά καταστήματα πολλές φορές θανατηφόρων  που επετεύχθη μετά από επίμονη και επίπονη προσπάθεια  από την ταπεινότητα μου αρχής γενομένης στην Γενική Τράπεζα το 2004  μετά από επίμονες μελέτες και εισηγήσεις μου ως Safety και Security manager με διοίκηση των πολυεθνικό κολοσσό της Societe Generale  και το αναφέρω ως παράδειγμα για την δυνατότητα που έχουμε όταν έχουμε επιμονή και επιμονή στους στρατηγικούς μας στόχους για την αναβάθμιση και θωράκιση  του λειτουργήματος μας μέσω της ΕΕΕΣΤΑΕ.  Θα φανεί σε λίγο εάν είναι εφικτό ή όχι κκ συνάδελφοι,   μόνο κάντε λίγο υπομονή και βέβαια  χρειαζόμαστε και την δική σας υποστήριξη και συμβολή για την επίτευξη τους!!...
 • Σύμφωνα με τις συζητήσεις  που είχαμε κάνει στο γραφείο της και  μόλις  ανέλαβε η νέα   ΓΓ του ΥΠΕΚΑ που πραγματικά  άδραξα την ευκαιρία από την πρώτη στιγμή  και  δεσμεύτηκα στην ίδια  ως νόμιμος εκπρόσωπος του ΣΤΑΕ να  τα υλοποιήσουμε, παρουσία όλων των συναδέλφων  μελών  του  ΔΣ,  και φεύγοντας διενεργήσαμε ακριβώς από κάτω  έκτακτο ΔΣ από κάτω στο καφενεδάκι της Σταδίου και από εκεί….   δόθηκε το έναυσμα για να εργαστούμε σκληρά και μεθοδικά για να μετασχηματίσουμε τον ΣΤΑΕ σε ΕΕΕΣΤΑΕ.  

 

 • Παράλληλα δεσμευτήκαμε να εκπονήσουμε και σχέδια  και υπομνήματα των αναγκαίων  εκπαιδευτικών προγραμμάτων, για την διά βίου εκπαίδευση, Πιστοποίηση και επιμόρφωση των μελών μας και με την  στρατηγική στόχευση για διεύρυνση όλων των ΤΑ πανελλαδικά,  σε συνεργασία με   αναγνωρισμένο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα!!….  για την Διά Βίου Εκπαίδευση, Επιμόρφωση και Πιστοποίηση των Ειδικών Συμβούλων Τεχνικών Ασφάλειας  μελών μας. Ακατόρθωτο και αυτό φαινόταν πριν ένα χρόνο κύριοι συνάδελφοι αλλά πλέον το νέο καταστατικό μας εγκρίθηκε από την ΓΣ και το σχέδια διά βίου εκπαίδευσης και επιμόρφωσης είναι  σχεδόν ολοκληρωμένα και έτοιμα από την σχετική Ομάδα Εργασίας Πιστοποίησης  και θα τα υποβληθούν  λίαν συντόμως στο ΔΣ προς τελική  διαβούλευση, έγκριση και εφαρμογή.

 

 • Το επόμενο από αυτά  βήμα κκ συνάδελφοι είναι να μεταβούμε με το συγκεκριμένο οπλοστάσιο μας  στην αξιότιμη  κα ΓΓ του ΥΠΕΚΑ και να τις πούμε ότι εμείς  για ότι δεσμευτήκαμε το υλοποιήσαμε και θα πρέπει τώρα η ίδια να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της με πρώτο βήμα τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να υποχρεώνονται εντός προκαθορισμένου μεταβατικού χρόνου, όλοι οι επαγγελματίες ΤΑ που έχουν κωδικό στο Sepenet να εγγράφονται στην ΕΕΕΣΤΑΕ  για να δύναται να εξασκήσουν το επάγγελμα τους. Προκειμένου μετά από συγκεκριμένη διαδικασία να πιστοποιείται η επάρκεια τους και να λαμβάνουν την δέουσα Άδεια Εξασκήσεως Επαγγέλματος όπως αντίστοιχα οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι Μηχανικοί κλπ κλπ, Τότε τι λέτε θα μπορούμε ως ΕΕΕΣΤΑΕ να βάλουμε όρους και προϋποθέσεις στην αγορά εργασίας ή όχι?? Και όχι βέβαια στην θέσπιση ….τιμοκαταλόγων καθόσον η αγορά είναι ελεύθερη,  αλλά θα παρέμβουμε  στις προδιαγραφές, απαιτήσεις, διαδικασίες  και προϋποθέσεις όλων των προσφερόμενων υπηρεσιών των Ειδικών Συμβούλων ΤΑ  ανά κλάδο και κατηγορία επικινδυνότητας, να παρέμβουμε  στις προϋποθέσεις και τα standards διενέργειας δημόσιων διαγωνισμών και ΟΤΑ κλπ που ως ΕΕΕΣΤΑΕ θα έχουμε την δυνατότητα να μελετήσουμε, να συμφωνήσουμε και να υποβάλλουμε στην Πολιτεία ως πλέον Σύμβουλος της για όλα τα θέματα ΤΑκλπ κλπ. ……Πιστεύετε κκ συνάδελφοι ότι δεν είναι εφικτά όλα αυτά?? ….σας απαντώ πως είναι!!... και μάλιστα είμαστε πλέον και  πολύ κοντά να το διαπιστώσουμε στην πράξη!! Προχθές σε μία τηλεδιάσκεψη μεταξύ φίλων μελών μας για τα τρέχοντα,  ο συνάδελφος Δρ Σκρουμπέλος ενημέρωσε μεταξύ άλλων  άτυπα και  για το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σχέδιο  που σχεδιάζουμε ως ΕΕΕΣΤΑΕ και όλοι οι συνάδελφοι  ενθουσιάστηκαν και το επικρότησαν και δήλωσαν την αμέριστη στήριξη τους!!.

 

 • Αγαπητοί συνάδελφοι κατανοείτε πόσο ισχυρή θα είναι η ΕΕΕΣΤΑΕ εάν θα υλοποιηθούν τα ανωτέρω και τον ρόλο που θα μπορούσε πλέον να διαδραματίσει για την αναβάθμιση και  θωράκιση του λειτουργήματος  μας από κάθε κακή ΕΞΥΠΠ, από κάθε κακό επαγγελματία ή μη συνάδελφο, εφόσον τώρα με την υφιστάμενο  νομικό status δίδεται η δυνατότητα στον καθένα που έχει τελειώσει Μηχανικός να εξασκεί μετά από λίγο διάστημα από την απόκτηση του Πτυχίουτο διεπιστημονικό επάγγελμα μας χωρίς καμία εξειδίκευση και χωρίς καμία εκπαίδευση και στο πανεπιστήμιο πολλές φορές χωρίς να έχουν ακούσει ουδέν για το τι σημαίνει Α&ΥΕ. Όταν με τόσο ευκολία ο οποιασδήποτε άνεργος ή καιροσκόπος του δίνεται αυτή η χρυσή ευκαιρία να μας ανταγωνιστεί ως ΤΑ τι περιμένετε για τις τιμές προσφοράς που θα δώσει?? Τι είχε τι έχασε δηλαδή έως βέβαια να συμβεί κανένα σοβαρό ατύχημα και εκεί θα καταλάβει το σοβαρότατο λάθος αυτής της επιλογής του. Την ζημιά όμως μας την έχει κάνει συνάδελφοι και εάν δεν αναβαθμιστούμε μέσω της ΕΕΕΣΤΑΕ με τα 11.000 μέλη όλους τους επαγγελματίες ειδικούς συμβούλους ΤΑ δεν θα κάνουμε τίποτα!!
 • Σκεφτείτε μόνο συνάδελφοι μου την υπεραξία της νέας ΕΕΕΣΤΑΕ με   11.000 Μέλη ΤΑ  (Χ) 30€/ετήσια συνδρομή = 330.000/έτος!!!... έως και  μόνιμους υπαλλήλους θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε στα  γραφεία μας για την εξυπηρέτηση των μελών μας  για ότι χρειάζονται ανά πάσα στιγμή και ώρα και πάλι θα είχαμε περίσσευμα για να πριμοδοτούμε την διά βίου εκπαίδευση και αναγκαίες επιμορφώσεις όλων των μελών μας.   Ακόμη και  περισσότερα και σε ερευνητικό επίπεδο στον τομέα εξειδίκευσης μας με συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα και συνέδρια!!..... Γιατί δεν μπορούν να υλοποιηθούν όλα αυτά αγαπητοί συνάδελφοι?? Έχουν κόστος? Επηρεάζουν τα δημόσια οικονομικά?? Μπορούμε να θωρακίσουμε έτσι το λειτούργημα μας και να πορευτούμε πλέον ασφαλείς στο μέλλον??....Μόνο από εμάς εξαρτάται η υλοποίηση ή μη υλοποίηση τους !!....     

 

 • Θα συμφωνήσετε κκ συνάδελφοι ότι αυτά  θα πρέπει να είναι τα θέματα και προβλήματα που  θα πρέπει να συζητάμε και να ανταλλάσσουμε απόψεις και συμπεράσματα  ως μέλη της ΕΕΕΣΤΑΕ και όχι  όλα τα άλλα που μόνο κακό  μας κάνουν και οφείλουμε όλοι και ο καθένας ξεχωριστά,  μηδενός εξαιρουμένου όταν και όπου τυχόν  εμφανίζονται  να μην παραμένουμε απαθής παρατηρητές αλλά αμέσως να παίρνουμε θέση ώστε άμεσα  να διακόπτονται και όλα να  επιλύονται και συζητιούνται στα ΔΣ και στις ΓΣ τακτικές και έκτακτες!!.

 

 • Με αυτά τα οράματα, προβληματισμούς και αξίες κκ συνάδελφοι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά και να θωρακίσουμε διαχρονικά το διεπιστημονικό λειτούργημα μας σε όλες τις προκλήσεις αλλά και συνέπειες  της  4η Βιομηχανικής Επανάστασης,  τις Προκλήσεις και συνέπειες  Τηλεργασίας που ήρθε για να μείνει , τις συνέπειες της Πανδημίας στις Επιχειρήσεις που όλα αυτά εάν θέλουμε σας εγγυώμαι ότι δυνάμεθα να τις μετασχηματίσουμε σε νέες επαγγελματικές ευκαιρίες!!  Όλα αυτά και μόνο αυτά κατά την προσωπική άποψη κκ συνάδελφοι  θα μας καταστήσουν αυτόματα  ανταγωνιστικούς, αποτελεσματικούς, βιώσιμους, σεβαστούς, πολύτιμους και αναγκαίους στην αγορά εργασίας  με προστιθέμενη αξία για τους  Εργαζόμενους ευθύνης  Εργοδότες και Επιχειρήσεις!!

 

 • Αγαπητοί συνάδελφοι, προσωπικά και πιστεύω και όλοι μας δεν θα πρέπει να έχουμε τίποτα απέναντι στις καλές και αξιόπιστες ΕΞΥΠΠ΄, όπως αυτές που εργάζονται αρκετά μέλη μας και τόσοι άλλοι συνάδελφοι ΤΑ που οφείλουμε να τιμάμε και να σεβόμαστε. Το προσωπικό μου μένος και πιστεύω και όλων μας είναι με συγκεκριμένες πολύ μεγάλες ΕΞΥΠΠ που λυμαίνονται στην κυριολεξία την αγορά χωρίς να προσφέρουν τίποτα. Που εκβιάζουν και χειραγωγούν τους επαγγελματίες ΤΑ  και προφανώς και ΙΕ με τον τρόπο τους  για να μην καταγράφουν τις παρατηρήσεις τους στα Βιβλία για να μην ενοχλούνται  οι Προσωπάρχες και οι Τεχνικές Υπηρεσίες των μεγάλων Οργανισμών που συνεργάζονται και εφόσον δεν προσφέρουν τίποτα ρίχνουν και τις τιμές πολλές φορές σε εξευτελιστικά επίπεδα που καταλήγει βέβαια στα ωρομίσθια ντροπής όλων των  συνεργατών τους ΤΑ μελών μας ή μη,  δεν έχει σημασία!!

..Προχωράμε μπροστά!!....ο καθένας και όλοι μαζί μπορούμε!!...παραΜένουμε Ασφαλείς!! –(ΧΑΜ)- C-19 θα σε νικήσουμε!!

ΜΦΧ

Παρασκευάς Βερώνης

Πρόεδρος ΔΣ ΣΤΑΕ

Reply
Παρασκευάς Βερώνης
Posts: 27
(@par)
Eminent Member
Joined: 7 έτη ago

From: ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΒΕΡΩΝΗΣ [mailto:[email protected]]
Sent: Monday, February 10, 2020 11:41 PM
To: 'ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ_ypakp' <'Δ/νση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία' <[email protected]>
Cc: 'ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΙΝΤΖΟΥ' >
Subject: RE: ΣΥΑΕ- Συνεδρίαση 11.02.2020 - Έγγραφα επί της ημερήσιας διάταξης: ΚΝΥΑΕ_Σχέδιο τροποποίησης των άρθρων 10 και 13_ draft_10.02.2020

Καλημέρα σας και κάθε καλό,

Αξιότιμε κε Δενδρινέ, Αξιότιμοι συνεργάτες της Δ/νσης Α&ΥΕ,

ως μέλος του ΣΥΑΕ δεν κατανοώ πράγματι  γιατί προχωράμε αποσπασματικά  και μόνο για  τα συγκεκριμένα άρθρα στην τροποποίηση του 3850/2010,  εφόσον όλοι γνωρίζουμε και έχουμε συμφωνήσει  ότι  χρήζει ολιστικής αναβάθμισης και τροποποίησης, όπως άλλωστε και αυτό  είχε επιβεβαιώσει  και ο Υπουργός  στην ομιλία του στο συνέδριο του ΕΛΙΝΥΑΕ στις 18/11/2019.  

 

Σας επισυνάπτω το από 21/11/2019 σχετικό email μου με την παράλληλη ιδιότητα μου  του Προέδρου του ΔΣ του ΣΤΑΕ, με θέμα την Τροποποίηση του 3850/2010.    

Στα διαλαμβανόμενά του επεσήμανα μεταξύ άλλων  ότι,  το   θέμα της τροποποίησης των άρθρων 14 &15 για την απαλλαγή της  αντικειμενικής ευθύνης των ΤΑ  για εμάς και όλα τα μέλη μας,   είναι πολύ καθοριστικής έως και  ζωτικής  σημασίας,   για την ίδια την βιωσιμότητα του λειτουργήματος μας.  

Για   να δυνάμεθα πλέον,  να εκτελούμε απρόσκοπτα  το διαβαθμισμένο έργο μας,  ώστε  να οριοθετηθεί  ο συμβουλευτικός μας ρόλος  και να  σταματήσει επιτέλους ο  κάθε  επαγγελματίας επιστήμονας Τεχνικός Ασφάλειας να αντιμετωπίζεται στα ποινικά και αστικά  δικαστήρια με βαρύτατες και εξοντωτικές ποινές,  ως ο ίδιος ο Εργοδότης που είναι πάντα παρόν στην επιχείρηση του  και έχει και την εκτελεστική εξουσία.

 Οφείλω να υπενθυμίσω τέλος ότι αντίστοιχα υπομνήματα και αιτήματα  έχουμε αποστείλει πλήθος στο Υπουργείο σας και κατά το παρελθόν χωρίς καμία ανταπόκριση έως σήμερα.

Ένεκα του εύλογου και δίκαιου του αιτήματος μας, που ταλανίζει πράγματι άδικα  ένα ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο, Θα παρακαλέσω θερμά να συζητηθεί  στο αυριανό ΣΥΑΕ και για περαιτέρω ενέργειες ευόδωσης του

 

Με εκτίμηση

Παρασκευάς Βερώνης

Μέλος ΣΥΑΕ

(Πρόεδρος ΔΣ ΣΤΑΕ)

 

 

Reply
Page 3 / 3

Leave a reply

Author Name

Author Email

Title *

Maximum allowed file size is 10MB

 
Preview 0 Revisions Saved
Share: