ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙ...
 
Notifications
Clear all

ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΕΙ ΑΠΟ 10/2018 ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΧΩΝ !!  

Page 1 / 3

Παρασκευάς Βερώνης
Posts: 27
(@par)
Eminent Member
Joined: 7 έτη ago

Σε αυτή την θεματικοι αγαπητοί συνάδελφοι θα σας θυμίσω το έργο που έχει διενεργηθεί από τον 10/2018 που ανέλαβα την Προεδρία και έως σήμερα για την επίτευξη όλων των στρατηγικών μας στόχων με πρωταρχικό γνώμονα την αναβάθμιση του θεσμού της Α&ΥΕ στην χώρα μας και την θωράκιση και βιωσιμότητα του διεπιστημονικού Λειτουργήματος που εξασκούμε ως Ειδικοί Σύμβουλοι Τενικοί Ασφάλειας!! 

θα σας παραπέμψω σε όλες τις προηγούμενες τακτικές Ενημερώσεις που σας απόστελνα τα Σαββατοκύριακα (αντι να ψαρεύω και εγώ στην Στούπα !!) και θα σας επισυνάψω τα σχετικά emailς μου επί του Πεδίου που απέστελνα στα μέλη του ΔΣ Πλην Προέδρου και σε εσάς ως απλά μέλη !!

θα σας επισυνάψω για να γνωρίζετε ποιος οραματιζόταν και ποιός δούλευε για να μετουσιωθούν σε πράξεις όλα αυτά!! Για να γνωρίζετε γιατί δεν επιθυμούν την νέα ΕΕΕΣΤΑΕ και θέλουν να ξαναγυρίσουν τον σύλλογο στο μαγαζάκι τους με 5,10 μέλη τους φτάνουν γιατί το μόνο που θέλουν είναι η ταμπέλα και οι τίτλοι τους χωρίς να τους ενδιαφέρει τίποτα για τα απλά μέλη που δεν τα υπολογίζουν και δεν τα σέβονται όπως οί ίδιες οι πράξεις και ενέργειες τους το υπαγορεύουν διαχρονικά από 02/07/2014 που συνέστησαν τον ΣΤΑΕ και έως σήμερα που θέλουν να αυτοκαταργήσουν την νέα ΕΕΕΣΤΑΕ!! 

Θα τους το επιτρέψετε κκ συνάδελφοι απλά μέλη ως το Ανώτερο Όργανο του Συλλόγου μας??.....

11 Replies
Παρασκευάς Βερώνης
Posts: 27
(@par)
Eminent Member
Joined: 7 έτη ago

From: Zaharias Pelekis [mailto:zahariaspelekis@gmail.com]
Sent: Monday, December 9, 2019 7:18 PM
To: ΒΕΡΩΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ - ΣΤΑΕ <veronis.paraskevas@gmail.com>
Cc: ΜΕΤΑΞΑΣ ΝΙΚΟΣ - ΣΤΑΕ <metaxas1964@gmail.com>; ΣΤΑΕ-ISOCOM ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ <info@isocom.gr>; ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ <cleventaki@gmail.com>; ΣΤΑΕ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ <yannisoik@ergosym.gr>; ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ <athanasiou_ioannis@yahoo.gr>; info@stae.gr; ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΛΤΑΣ <gbaltas8@gmail.com>; ΖΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ <stauros@zouridis.com>; gs@rmsgreece.com; fotstav@otenet.gr; Φώτης Στρατογιάννης <fstratog@gmail.com>; Panagiota Vasileiadi <pvasileiadi@hotmail.com>; karatziasgiannis@gmail.com
Subject: Re: FW: Αναβάθμιση Υ&ΑΕ / Τροποποίηση Ν. 3850/2010 / Αίτημα Συνάντησης

 

Συνάδελφε Πρόεδρε

Κάθε μέρα αποδεικνύεις ότι είσαι άστρο λαμπρό & τύχη για τον ΣΤΑΕ να σε έχει πρόεδρο. Η ΟΕ για την τροποποίηση του καταστατικού θα είναι συνεπής στους χρόνους ολοκλήρωσης της εισήγησης. Παρακαλώ να ήμαστε έτοιμοι & στην επιλογή δικηγόρου για να μην καθυστερούμε. Δυστυχώς αυτή την στιγμή θεσμικά είσαι μόνος καθότι ο Γ. Γραμματέας είναι ανύπαρκτος για να μην πώ τροχοπέδη & ο Αντιπρόεδρος υπάρχει τυπικά μόνο σαν τίτλος. Αν μέχρι τέλος του έτους δεν έχουμε απάντηση για την αίθουσα του Υπουργείου θα αναλάβω δράση & θα δώσω λύση.

 

Στις Δευ, 9 Δεκ 2019, 14:22 ο χρήστης ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΒΕΡΩΝΗΣ <veronis.paraskevas@gmail.com> έγραψε:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 • Για ενημέρωση σας τα κάτωθι ελπιδοφόρα νέα! … Προχωράμε μπροστά!! … ο καθένας και όλοι μαζί μπορούμε να μετασχηματίσουμε τον σύλλογο μας σε «Επιστημονική Ένωση Συμβούλων Τεχνικών Ασφάλειας» σύμφωνα με την στρατηγική που μας ενέκρινε και η ΓΣ των μελών μας.

 

Συναδελφικά

Παρασκευάς Βερώνης

Πρόεδρος ΔΣ ΣΤΑΕ

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

From: ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΒΕΡΩΝΗΣ [mailto:veronis.paraskevas@gmail.com]
Sent: Monday, December 9, 2019 2:10 PM
To: 'Δενδρινός Ιωάννης' <
Cc: 'Γενική Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας & Κοιν. Υποθέσεων' <
Subject: RE: Αναβάθμιση Υ&ΑΕ / Τροποποίηση Ν. 3850/2010 / Αίτημα Συνάντησης

 

 

Αγαπητέ κε Δενδρινέ,

Σας ευχαριστούμε  θερμά για την άμεση ανταπόκριση σας και για την κάτωθι ελπιδοφόρα ενημέρωση σας. (Μας κάνατε πράγματι το ….καλύτερο κέρασμα στην σημερινή ονομαστική εορτή της ΓΓ κας Άννας Στρατινάκη!!)

 

 • Δράττομαι της ευκαιρίας όπως και θα σας ενημερώσουμε σύντομα από κοντά ότι,  μετά την πρώτη συγχαρητήρια συνάντηση μας στο γραφείο της αξιότιμης και αγαπητής ΓΓ κας Στρατινάκη που τις ευχόμαστε και από την θέση τα καλύτερα!, καθόσον εκτός των άλλων, σύμφωνα και  με τις προτροπές και συμβουλές της,  έχουμε ανασκουμπωθεί πλέον   όλο το ΔΣ του ΣΤΑΕ και δουλεύουμε σκληρά σε όλους τους τομείς,  για την αναβάθμιση και διεύρυνση  του Συλλόγου μας από Επαγγελματικό Επιστημονικό  Σύλλογο, σε….. «Επιστημονική Ένωση  Συμβούλων Τεχνικών Ασφάλειας Ελλάδας» .
 • Ήδη ως στρατηγική μας  εγκρίθηκε η υλοποίηση  και  από την  πρόσφατη τακτική  Ετήσια Πανελλαδική  Γενική Συνέλευση των μελών  μας, την προηγούμενη  μάλιστα Δευτέρα 02/12/2019  και έτσι  προχωρούμε με όλες μας τις δυνάμεις  ακάθεκτοι  στο έργο τροποποίησης και επικύρωσης   του νέου  Καταστατικού μας.   Διερευνούμε και εξετάζουμε την δυνατότητα    συνεργασίας μας με αναγνωρισμένο και έγκριτο  εκπαιδευτικό φορέα ή ακόμα καλύτερα  με  Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,   για την συνεργασία μας στην θεσμοθέτηση  και υλοποίηση προγράμματος σπουδών για την  αναγκαία Διά Βίου Εκπαίδευση μας , Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης όλων των Τεχνικών Ασφάλειας μελών μας και μη,   που θα θελήσουν να μας ακολουθήσουν σε αυτή την πορεία αναβάθμισης του θεσμού και της Α&ΥΕ.
 • Για την υλοποίηση αυτής της στρατηγικής μας,  ήδη έχουμε συνεργαστεί με καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου(ΕΜΠ) και με αρμοδίους του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας(ΤΕΕ)  που επικρότησαν  την συγκεκριμένη  προσπάθεια μας και μας δήλωσαν ότι θα τύχουμε και της βοήθειας τους.
 • Σας ενημερώνουμε τέλος ότι είμαστε σε συνεργασία και ήδη και σε συμφωνία και   με την  Πρόεδρο του  Επιστημονικού Σωματείου Ειδικών Ιατρών Εργασίας κα Τζένη Πανταζή,  για την συν διοργάνωση  του πρώτου κοινού συνέδριου «ως Ειδικοί»,  τον ερχόμενο Μάρτιο ή Μάιο,  με Ελεύθερη Είσοδο για όλους τους ενδιαφερόμενους.  Έχουμε αιτηθεί ήδη  και αναμένουμε την έγκριση για την διάθεση του  Συνεδριακού κέντρου.   Ως Εκπρόσωπος και Επικεφαλής της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου, Σας προσκαλούμε και σας  θέλουμε και σε αυτή την προσπάθεια μας  υποστηρικτές   και βέβαια σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε  ως ένας από τους βασικούς  εισηγητές του συνεδρίου μας,  μαζί και με άλλους όσοι το θελήσουν από  τους  εξαιρετικούς  ειδικούς επιστήμονες της διαβαθμισμένης  Ομάδας των άμεσων συνεργατών  σας.

 

Σας ευχαριστούμε θερμά  και σας διαβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά ότι ως ειδικοί Επιστήμονες ΤΑ,  ως Σύλλογος και ως Επιστημονική Ένωση, θα είμαστε πάντα δίπλα σας για την αναβάθμιση της Υ&ΑΕ στην χώρα μας και του λειτουργήματος μας ως βασικός  θεσμός και Πυλώνας!

 

Με εκτίμηση

Παρασκευάς Βερώνης

Πρόεδρος ΔΣ-ΣΤΑΕ

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

From: Δενδρινός Ιωάννης 
Sent: Monday, December 9, 2019 1:10 PM
To: 'ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΒΕΡΩΝΗΣ' <veronis.paraskevas@gmail.com>
Subject: RE: Αναβάθμιση Υ&ΑΕ / Τροποποίηση Ν. 3850/2010 / Αίτημα Συνάντησης

 

Κε Βερώνη, καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Είμαι στη διάθεσή σας για συνάντηση, κατόπιν συνεννόησης. Για συνάντηση με την κ. Γενική Γραμματέα πρέπει να απευθυνθείτε στο γραφείο της (τηλ. 210.........). Παρεμπιπτόντως, σας ενημερώνω ότι τις επόμενες ημέρες θα οριστεί συνεδρίαση του ΣΥΑΕ, οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε και από κοντά. Επίσης, σας ενημερώνω ότι στην υπηρεσία μας έχει ήδη διαβιβαστεί από το Γραφείο της κ. Γεν Γραμματέως το από 29.08.2019 (αρ, πρωτ. 2266) υπόμνημα του ΣΤΑΕ  

Με εκτίμηση,

Γιάννης Δενδρινός

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 

From: ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΒΕΡΩΝΗΣ [mailto:veronis.paraskevas@gmail.com]
Sent: Monday, December 09, 2019 8:50 AM
To: 'Γενική Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας & Κοιν. Υποθέσεων';
Cc: info@stae.gr
Subject: RE: Αναβάθμιση Υ&ΑΕ / Τροποποίηση Ν. 3850/2010 / Αίτημα Συνάντησης

 

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα,

 

Ευγενική Υπενθύμιση κάτωθι αιτήματος συνάντησης Ευχαριστούμε..

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

From: ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΒΕΡΩΝΗΣ [mailto:veronis.paraskevas@gmail.com]
Sent: Thursday, November 21, 2019 8:20 AM
To: Γενική Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας & Κοιν. Υποθέσεων' 
Cc: info@stae.gr
Subject: Αναβάθμιση Υ&ΑΕ / Τροποποίηση Ν. 3850/2010 / Αίτημα Συνάντησης

 

Καλημέρα σας και κάθε καλό,

 

Αγαπητή κα Στρατινάκη, αγαπητέ κε Δενδρινέ,   εκ μέρους του ΔΣ του Επιστημονικού Συλλόγου Τεχνικών Ασφάλειας Ελλάδας  και εγώ προσωπικά ως Πρόεδρος, θα θέλαμε να εκφράσουμε και σε εσάς την ευαρέσκεια και ικανοποίηση μας για όσα διατύπωσε και δεσμεύτηκε ο  Υπουργός κο Βρούτσης, την Δευτέρα 18/11/19  στην εναρκτήρια  ομιλία του,  στο   2ο  Συνέδριο Υ&ΑΕ του ΕΛΙΝΥΑΕ,  για όλες τις ενέργειες και σχεδιασμούς σας για την  ουσιαστική και ολιστική  αναβάθμιση της Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας στην χώρα μας κατά προτεραιότητα.  Όπως σας εκφράσαμε  και στο γραφείο σας, στην  πρώτη  συγχαρητήρια επίσκεψη μας με  την ανάληψη των καθηκόντων σας, ως ΔΣ και Επιστημονικός Σύλλογος  θα είμαστε πάντα δίπλα σας αρωγοί και συμπαραστάτες,  σε αυτή την προσπάθεια,  ως οφείλουμε άλλωστε στην κοινωνία και στο λειτούργημα μας ως ένας από τους πλέον βασικούς και  πλέον διαβαθμισμένους  Πυλώνες της Υ&ΑΕ.  

 

Αναφορικά με το θέμα επικαιροποίησης του Ν.3850/2010 που αναφέρθηκε και  ο Υπουργός ότι  θα εκδοθεί άμεσα,   θα παρακαλέσουμε θερμά και για την δική μας συμβολή και συμμετοχή  στο συγκεκριμένο έργο,   που  θα πρέπει  να ληφθούν υπόψη του Υπουργείου και της αρμόδιας Επιτροπής   και   όλα τα σχετικά υπομνήματα που έχουμε υποβάλλει και παραδώσει αρμοδίως,  όπως και σε  εσάς στην πρώτη επίσκεψη μας.  Μεταξύ των  άλλων  αναγκαίων τροποποιήσεων και αναβαθμίσεων, το θέμα της τροποποίησης των άρθρων 14 &15 για την απαλλαγή της  αντικειμενικής ευθύνης των ΤΑ  για εμάς και όλα τα μέλη μας,   είναι πολύ   καθοριστικής έως και  ζωτικής  σημασίας,   για την ίδια την βιωσιμότητα του λειτουργήματος μας και για  να δυνάμεθα πλέον,  να εκτελούμε απρόσκοπτα  το διαβαθμισμένο έργο μας,  ώστε  να οριοθετηθεί  ο συμβουλευτικός μας ρόλος  και να  σταματήσει επιτέλους ο  κάθε  επαγγελματίας επιστήμονας Τεχνικός Ασφάλειας να αντιμετωπίζεται στα ποινικά και αστικά  δικαστήρια με βαρύτατες και εξοντωτικές ποινές,  ως ο ίδιος ο Εργοδότης που είναι πάντα παρόν στην επιχείρηση του  και έχει και την εκτελεστική εξουσία.  

 

Για όλα τα ανωτέρω, είμαστε στην διάθεση σας και θα παρακαλούσαμε θερμά  να είχαμε το ταχύτερο δυνατόν  και  μία συνάντηση  μαζί σας. Οι απογευματινές ώρες πάντα  μας εξυπηρετούν ιδιαίτερα.  Σας ευχαριστούμε θερμά

 

Με εκτίμηση,

 

Παρασκευάς      Δημ.      Βερώνης

Πρόεδρος   ΔΣ  ΣΤΑΕ ( Σύλ/γος  Τεχνικών  Ασφάλειας Ελλάδας).

Επιστημ.Μέλος Ανώτατου Συμβουλίου Υγιεινής & Ασφάλειας της Εργασίας(ΣΥΑΕ)

Πιστοπ/νος Εκπαιδευτής Safety/Security(Αρ.Μητρ. 24002 ΕOΠΠΕΠ).

Επιθεωρητής  Ασφάλειας-Πυρασφάλειας & Ποιοτικού Ελέγχου.

Μέλος Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Τηλ.:  210  9604 498  -  κιν. 6932 322702

 

 

Reply
Παρασκευάς Βερώνης
Posts: 27
(@par)
Eminent Member
Joined: 7 έτη ago

From: Zaharias Pelekis [mailto:zahariaspelekis@gmail.com

Sent: Sunday, December 1, 2019 5:01 PM

To: ΣΤΑΕ-ISOCOM ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ <info@isocom.gr>

Cc: ΒΕΡΩΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ - ΣΤΑΕ <veronis.paraskevas@gmail.com>; chryssanthie leventaki <c.leventaki@gmail.com>; ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ <athanasiou_ioannis@yahoo.gr>; yannisoik@ergosym.gr

Subject: Re: Από Χατζηδημητράκη Παν

 

Συνάδελφοι

Θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο σε ένα συλλογικό όργανο κάποιος να ακολουθεί προσωπική τακτική & πολιτική. Μου θυμίζει προ ΣΤΑΕ εποχή που ο τότε πρόεδρος σαμποτάριζε την διενεργεια του πρώτου συνεδρίου μας. Η συνέχεια γνωστή.

Η αλλαγή του συλλόγου απο συνδικαλιστική σε επιστημονικού είναι απόφαση του ΔΣ & μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία. Ένα από τα επιχειρήματα ήταν αυτό που όπως ισχυρίζεται ο Παναγιώτης πρεπει να πετύχουμε.

Πως θα γίνει αν δεν γίνει υποχρεωτική η εγγραφή στον σύλλογο μας του οποιουδήποτε προκειμένου να μπορεί να γραφεί στο ΣΕΠΕΝΕΤ & να ασκήσει το λειτούργημα του ΤΑ;

Πως θα αντιμετωπίσουμε τις ΕΞΥΠ αν δεν υποχρεωθούν όλοι όσοι ασκούν καθήκοντα ΤΑ ως φυσικά πρόσωπα να δίνουν λόγο ως προς το πώς ασκούν τα καθηκοντά τους;

 

Προχωρούμε μπροστά & όποιος δεν αντέχει ας κατέβει & να μην δημιουργεί προβλήματα. 

Όποιος δεν συμφωνεί με τις αποφάσεις του ΔΣ δεν έχει το δικαίωμα να σαμποτάρει. Το τίμιο θα ήταν η παραίτηση του. Όσο με αφορά δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει ο σύλλογος το μαγαζάκι που άλλοι το χρησιμοποιούσαν σαν σφραγίδα για να πουλάνε μούρη στα διάφορα φόρα & άλλοι για να κάνουν δουλίτσες.

 

Τέλος θα επαναλάβω αυτό που είπα στο ΔΣ. Το πρόβλημα δεν είναι οι ΕΞΥΠ. Είναι απλώς ένα νομικό σχήμα άσκησης του λειτουργήματος του ΤΑ (το ίδιο υπάρχει & στους δικηγόρους). Το πρόβλημα είναι οι κακοί συναδελφοι σαν μονάδες. Αν δεν το ελένξουμε θα είμαστε πάντα στο μηδέν κυνηγώντας ανεμόμυλους. Μας δίνουν την ευκαιρία η νέα διοίκηση του Υπουργείου. Θα είναι εγκληματικό να την κλωτσήσουμε στην εξέδρα.

 

Μπροστά όλοι & όσοι αντέχουν όποιος

 

From: ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ [mailto:athanasiou_ioannis@yahoo.gr

Sent: Tuesday, April 7, 2020 12:11 PM

To: ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΒΕΡΩΝΗΣ

Cc: fotstav@otenet.gr; gbaltas8@gmail.com; @zouridis.com">@zouridis.com">stavros@zouridis.com; karatziasgiannis@gmail.com; Zaharias Pelekis; 'ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ'; 'ΝΙΚΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ (ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)'; Isocom Info; Yannis Oikonomidis; 'Χρήστος Καρβουνάς'; 'Δημος Νταγκας'; 'Αλέξανδρος Παραδείσης'; pvasileiadi@hotmail.com; George Scroubelos; Dimitris Mallinas; 'ΔΩΡΟΘΕΑ ΚΑΣΙΤΕΡΟΠΟΥΛΟΥ'; ΒΗΧΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Subject: Συγχαρητήρια Πρόεδρε

 

Καλημέρα  σε  όλους 

Απευθύνω συγχαρητήρια  στον Πρόεδρο  για το πόνημα του σχετικά με την κατ΄ οίκο εργασία.

Είναι η πρώτη φορά  που μέσω του Προέδρου ως Σύλλογος  τυγχάνουμε  προβολής και   επιστημονικής αποδοχής

  και αυτό μας δίνει το δικαίωμα  να είμαστε  " Επιστημονικός Σύλλογος " 

Ας ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο ο οποίος διέθεσε την γνώση και την εμπειρία του αλλά και  χρόνο για αυτή την εργασία και  ας μιμηθούμε το παράδειγμα του, δημοσιεύοντας  προσωπικές εργασίες μας  στην ιστοσελίδα μας και όχι ανεβάζοντας διαφημιστικές  προβολές άλλων.  

Αυτό είναι επιστημονικός σύλλογος

Συγχαρητήρια  Πρόεδρε !!!!

 

Αθανασίου Ιωάννης  

Μέλος ΔΣ - Ταμίας 

 

Reply
Παρασκευάς Βερώνης
Posts: 27
(@par)
Eminent Member
Joined: 7 έτη ago

From: veronis.paraskevas@gmail.com [mailto:veronis.paraskevas@gmail.com]
Sent: Saturday, May 30, 2020 7:49 PM
To: 'Zaharias Pelekis' <zahariaspelekis@gmail.com>; 'ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ' <leventaki.chr@gmail.com>; 'ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ' <athanasiou_ioannis@yahoo.gr>; 'Import Identity' <yannisoik@gmail.com>; 'Isocom Info' <info@isocom.gr>; 'ΝΙΚΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ' <metaxas1964@gmail.com>; georger4m@hotmail.com; 'ΔΩΡΟΘΕΑ ΚΑΣΙΤΕΡΟΠΟΥΛΟΥ' <dkasiter@teilar.gr>;
Cc: 'Σ.Τ.Α.Ε. Σύλλογος Τεχνικών Ασφαλείας Ελλάδος' <info@stae.gr>
Subject: 30/05/2020 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

 

Καλησπέρα σας

 

Αρχικά να σε ευχαριστήσω αγαπητέ Παναγιώτη για τα καλά σου λόγια που μου δίνουν δύναμη να συνεχίζω.  Δεν το κρύβω αλλά το τελευταίο διάστημα κουράστηκα αρκετά και άφησα πίσω όλες τις προσωπικές μου υποχρεώσεις ακόμα και αυτή την διπλωματική μου εργασία. Η Τηλεργασία και για μένα στις υποχρεώσεις μου με την Τράπεζα με ταλάνισαν υπέρμετα όλο αυτό το διάστημα της εργασίας από το σπίτι  και με ταλανίζουν ακόμη!

 

Συνάδελφοι η κρίση της Πανδημίας όχι μόνο για τον ΣΤΑΕ αλλά και για όλους μας και τον καθένα ξεχωριστά για τις επαγγελματικές του επιδιώξεις  δύναται να αποτελέσει  πράγματι χρυσή ευκαιρία για να αναδείξουμε τον επαγγελματισμό μας και την διαφορά μας στους Πελάτες μας και στην αγορά!! Πράγματι μέσα την κρίση της Πανδημίας με αυτές τις δράσεις μας μας δόθηκε χρυσή ευκαιρία να αναβαθμίσουμε τον σύλλογο και να ανοίξουμε επάξια τον δρόμο για την αναβάθμιση μας σε Επιστημονική Ένωση.  Ειδικότερα

 

 • Συσπειρώσαμε και σχεδόν διπλασιάσαμε τα ενεργά μέλη μας ,
 • διπλασιάσαμε  τα μέλη μας στην Ομάδα του fb ,
 • σταθήκαμε δίπλα σε όλους τους συναδέλφους μας που μας ζήτησαν στήριξη και βοήθεια και το συνεχίζουμε καθημερινά
 • κάναμε ισχυρές συμμαχίες και με άλλα αναγνωρισμένα Ινστιτούτα ,
 • συνδιοργανώνουμε τον Νοέμβριο Συνέδριο με τους ειδικούς Ιατρούς Εργασίας και
 • μας  παραχωρήθηκε δωρεάν ένα εξαιρετικό Αμφιθέατρο και μάλιστα για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο,
 • διενεργήσαμε δύο εξαιρετικά εκπαιδευτικά webinar με εξαίρετους εισηγητές και με λίαν επίκαιρη θεματολογία που  λάβαμε τα συγχαρητήρια και τα πολύ θετικά σχόλια από όλους όσους συμμετείχαν(πάνω από 60 μέλη μας)  
 • αναρτήσαμε στην Ιστοσελίδα μας προς ελεύθερη χρήση τον Οδηγό που συνέταξα για όλους τους κινδύνους  Α&ΥΕ της Τελεργασίας από το σπίτι που λάβαμε την επιβράβευση και από την αρμόδια Διεύθυνση Ασφάλειας και Υγείας της Εργασίας του ΥΠΕΚΑ με Διευθυντή της τον αξιότιμο κο Δενδρινό
 • τους έμπειρους εισηγητές Διευθυντές Επιθεωρητές του ΣΕΠΕ κα Τουφεκούλα και Σερκεδάκη τους ανακηρύξαμε επίτιμα μέλη μας που προσδίδει κύρος και εγκυρότητα στο έργο μας
 • εντάξαμε ως επιστημονικούς συμβούλους του Προέδρου και του ΔΣ του ΣΤΑΕ την ομάδα των ειδικών Ιατρών και Υγιεινολόγων που καλέσαμε και στο 1ο τόσο επιτυχημένα (κο Θανασιά κο Ντουνιά και κο Μακρυνό) καθώς και τον εξαίρετο Μηχανολόγο Μηχανικό κο Παππά Γιάννη
 • Επισημάναμε σε σειρά γραπτών υπενθυμίσεων μας στην Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας ότι εμείς ως ΣΤΑΕ και τα μέλη του ως Επαγγελματίες ΤΑ είμαστε εδώ και στην πρώτη γραμμή του μετώπου στον Πόλεμο της Πανδημίας που μέσα από την επικοινωνία μας αναδεικνύεται ότι αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν την προσπάθεια μας.
 • Θεσπίσαμε πλήθος από Ομάδες Εργασίας που θα πρέπει τώρα να πλαισιωθούν με τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους και να ξεκινήσουν το έργο τους
 • Προκειμένου να δύναται τα μέλη του ΔΣ να εργασθούν απερίσπαστοι στις κύριες αρμοδιότητες τους δημιουργήσαμε νέα Ομάδα Επικοινωνίας με εξαίρετους συναδέλφους και πολύ εξειδικευμένους τον Γιώργο Ρουμελιώτη και την Δώρα Κασιτεροπούλου που ήδη ανέλαβαν καθήκοντα και δράσεις σύμφωνα και με όσα μας ενημέρωσαν οι ίδιοι στο τελευταίο Webinar πριν λίγες ημέρες

 

Συνάδελφοι μου αυτά είναι μόνο η αρχή και μπορούμε να κάνουμε άλλα τόσα και άλλα τόσα για την συνεχή αναβάθμιση του συλλόγου μας. Ειδικότερα

 

 • Ο δρόμος για τα εκπαιδευτικά Webinar άνοιξε και περιμένω από όλους σας προτάσεις σας προς έγκριση και υλοποίηση. Ήδη ο Παναγιώτης πρότεινε και του ενέκρινα την οργάνωση και εκτέλεση το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου εκπαιδευτικό Webinar για τους Κινδύνους των Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων  για ότι αφορά τον ΤΑ.  Θέλω να εκδώσουμε μηνιαίο ή και τριμηνιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα webinar για όλα τα μέλη μας και προς τούτο θα παρακαλέσω να μου αποστείλετε τις προτάσεις σας
 • Το έργο που έχω αναθέσει στην Αντιπρόεδρο ΧΛ για την οργάνωση και έναρξη εργασιών όλων των Ομάδων Εργασίας με την υποβολή από όλους τους PM συνοπτικού Υπομνήματος Ενεργειών είναι πολύ σημαντικό και  πολύ διαβαθμισμένο που θα πρέπει όλα να συμβάλλουμε για να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατόν .
 • Αναμένω την υποβολή του Υπομνήματος της Ομάδας Εργασίας Πιστοποίησης που μετά και τα εξαιρετικά υπομνήματα που μας απέστειλε και  ο Δρ ΓΣ πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαστε ΟΚ για να το κλείσουμε και να προχωρήσουμε στην υποβολή προς έγκριση στο ΔΣ
 • Αναμένω αποτελέσματα το ταχύτερο δυνατόν από την ΟΕ ΟΤΑ με PM τον ΓΓ ΖΠ για αυτά που μας ζήτησε ο κος Θανασιάς για να μπούν ως προσάρτημα δικό μας στον Οδηγό για τους ΟΤΑ
 • Θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει δουλειά και η Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή για την Οργάνωση του Συνεδρίου μας τον  Οκτώβριο. Εάν δεν ξεκινήσουμε το ταχύτερο και το πιάσουμε μετά το καλοκαίρι δεν θα προλάβουμε να το οργανώσουμε σωστά
 • Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την ΄΄’Εκτακτη Γενική Συνέλευση των Μελών μας μόλις αποδεσμευτούμε από τα μέτρα προκειμένου να εγκριθεί το νέο καταστατικό μας που θα μας ανοίξει τα φτερά μας για να ενσωματώσουμε όλους τους ΤΑ στην ένωση μας με ότι αυτό σημαίνει για την αναβάθμιση του θεσμού και του λειτοργήματος μας
 • Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για συνέργειες με Πανεπιστημιακό Ίδρυμα αναγνωρισμένου κύρους για την διενέργεια των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων

 

Αυτά και άλλα τόσα μπορούμε να κάνουμε και θα τα κάνουμε αγαπητοί μου συνάδελφοι. Αρκεί ο καθένας και όλοι μαζί να δίνει αυτό που του αναλογεί και τίποτα παραπάνω. Αυτό που δεσμευτήκαμε να πράξουμε ως μέλη του ΣΤΑΕ όταν μας εξέλεξαν με την ψήφο τους τα μέλη μας που μας τίμησαν και  μας εμπιστεύτηκαν!! Προχωράμε μπροστά! Ο καθένας και όλοι μαζί μπορούμε

 

ΥΓ όπως σας ενημέρωσα αύριο μπαίνω στο ΕΝ για μία εγχείρηση στο γόνατο και παρακαλώ την προσοχή σας στην πιστή τήρηση του καταστατικού για την αδιάλειπτη καλή λειτουργία του συλλόγου μας  

 

Συναδελφικά και με εκτίμηση

Παρασκευάς Βερώνης

Πρόεδρος ΔΣ ΣΤΑΕ

 

 

From: Isocom Info [mailto:info@isocom.gr]
Sent: Saturday, May 30, 2020 11:21 AM
To: Veronis Paraskevas <Veronis.paraskevas@gmail.com>; Σ.Τ.Α.Ε. Σύλλογος Τεχνικών Ασφαλείας Ελλάδος <info@stae.gr>
Cc: ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ <leventaki.chr@gmail.com>; ΝΙΚΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ <metaxas1964@gmail.com>; ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ <athanasiou_ioannis@yahoo.gr>; Zaharias Pelekis <zahariaspelekis@gmail.com>; Import Identity <yannisoik@gmail.com>
Subject: Απο Χατζηδημητράκη Παν

 

Καλημέρα Συνάδελφοι:

 

Οι  τηλεδιασκέψεις μας έχουν δώσει μεγάλη δυνατότητα επικοινωνίας με τα μέλη μας και ευρύτερα με όσους έχουν συνάφεια με την Ασφάλεια και Υγεία της Εργασίας.

Ειδικά οι τελευταίες δύο ήταν πολύ μαζικές και δόθηκε η ευκαιρία να αναδειχθεί ο σύλλογος και έγιναν εγγραφές νέων μελών μας.

Συγχαρητήρια στον Πρόεδρό μας Π. Β.που τις ανέλαβε εξ ολοκλήρου και τις έφερε επιτυχώς εις πέρας.

 

 

Καλό Σ/Κο σε όλους

 

Π. Χατζηδημητράκης

Reply
Παρασκευάς Βερώνης
Posts: 27
(@par)
Eminent Member
Joined: 7 έτη ago

From: veronis.paraskevas@gmail.com [mailto:veronis.paraskevas@gmail.com]
Sent: Thursday, June 4, 2020 3:05 PM
To: 'Zaharias Pelekis' <zahariaspelekis@gmail.com>; 'ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑΕ' <antiproedros@stae.gr>; 'ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ' <athanasiou_ioannis@yahoo.gr>; 'ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΤΑΜΙΑΣ' <tamias@stae.gr>; 'Import Identity' <yannisoik@gmail.com>; 'Isocom Info' <info@isocom.gr>; 'Metaxas1964' <metaxas1964@gmail.com>; georger4m@hotmail.com; 'ΔΩΡΟΘΕΑ ΚΑΣΙΤΕΡΟΠΟΥΛΟΥ' <dkasiter@teilar.gr>
Cc: 'Σ.Τ.Α.Ε. Σύλλογος Τεχνικών Ασφαλείας Ελλάδος' <info@stae.grepikoinonia@stae.gr

Subject: : 04/06/2020 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ / ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΔΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 08/06/2020 -19.00

 

Καλησπέρα σας

 

        Αγαπητοί συνάδελφοι, την  Δευτέρα 08/06/2020 και ώρα 19.00 έως 21.00 (εορτή του  Αγίου Πνεύματος!),  σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας  θα διενεργήσουμε  το μηνιαίο  τακτικό ΔΣ με τηλεδιάσκεψη με χρήση του κάτωθι link. Εμείς ως ελεύθεροι επαγγελματίες  ΤΑ εργαζόμαστε κανονικά την Δευτέρα καθόσον εκτός του Δημοσίου & Τραπεζών όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις λειτουργούν κανονικά.  Εάν τυχόν  υφίσταται κάποια αδυναμία συμμετοχής,  θα σας παρακαλέσω να δηλωθεί άμεσα για την διασφάλιση της   δέουσας απαρτίας. Τα τακτικά και έκτακτα ΔΣ δύναται και είναι χαρά μας  να τα παρακολουθούν και τα μέλη μας και να μας υποβάλλουν και τις όποιες προτάσεις τους επί των θεμάτων της ΗΔ.

Παρασκευάς Βερώνης is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/88650160307

 

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης :

 1. Η συμμετοχή  του ΣΤΑΕ στον Πόλεμο της Πανδημίας & στην Ασφαλή Επιστροφή στην Κανονικότητα. Έως σήμερα απολογισμός! Επόμενες δράσεις! Webinars!
 2. Kαθορισμός/Προκήρυξη  έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Μελών ΣΤΑΕ εντός του 1ου δεκαπενθήμερου Ιουλίου για έγκριση νέου Καταστατικού ΣΤΑΕ σε ΕΕΣΤΑΕ!
 3. Παρουσίαση της στρατηγικής κάθε Ομάδας Εργασίας από τον αντίστοιχο PM για έγκριση από το ΔΣ. Με μέριμνα της Αντιπροέδρου που της έχει ανατεθεί ο συντονισμός του όλου έργου όλοι οι PM θα πρέπει έως Δευτέρα 08/09/2020 να έχουν υποβάλλει στην κα  Αντιπρόεδρο ΧΛ και τον Γενικό Γραμματέα ΖΠ το συνοπτικό τους υπόμνημα με τους στόχους και την θεματολογία  της Ομάδας τους, τα βασικά βήματα ενεργειών και οργάνωσης της δουλειάς τους καθώς  και το χρονοδιάγραμμα για την υποβολή του τελικού συμφωνημένου  πορίσματος  στο ΔΣ προς έγκριση!
 4. Ενημέρωση από τον PM OE-Π ΠΧ για την πορεία υποβολής του τελικού πορίσματος του  έργου στο ΔΣ,  που  έχει καθυστερήσει αρκετά  και θα  πρέπει πλέον να   ολοκληρωθεί το ταχύτερο και έως Παρασκευή 19/06/2020!
 5. Ενημέρωση από τον PM OE-OTA & ΓΓ ΖΠ για την πορεία ολοκλήρωσης του έργου/Προσαρτήματος  που μας ζητήθηκε για τον Οδηγό Ασφαλούς Επιστροφής στην Κανονικότητα των ΟΤΑ!
 6. Ενημέρωση από νέους Υπευθύνους Επικοινωνίας ΓΡ και ΔΚ για τις προτεραιότητες της επικοινωνιακής μας πολιτικής και δράσεων. Αναβάθμιση Ιστοσελίδας ΕΕΣΤΑΕ: Οργάνωση ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης/ Σύσταση ΟΕ για  Αγγλική μετάφραση κλπ
 7. Καθορισμός Στρατηγικής και χρονοδιαγραμμάτων για την Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή του  Συνεδρίου μας  06 και 07 Νοεμβρίου 2020, σε συν διοργάνωση με τον Πανελλήνιο Επιστημονικό  Σύλλογο των Ειδικών ΙΕ.
 8. Διάφορα άλλα θέματα.

 

 • Αγαπητοί συνάδελφοι σε συνέχεια του κάτωθι από 30/05/2020 email μου, αναμένω την συμβολή σας στα κάτωθι έργα για ότι αναλογεί στον καθένα και για ότι  έχει αναλάβει ο καθένας μας. Στον Πόλεμο της Πανδημίας και στην Ασφαλή Επιστροφή στην Κανονικότητα εμείς ως Ειδικοί ΤΑ ..  «Είμαστε Εδώ»!!

 

 • Είμαι τέλος στην ευχάριστη θέση , να σας ενημερώσω ότι μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από αρκετά μέλη μας, μόλις έκλεισα ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό Webinar, για την Τετάρτη 17/06/2020 19.00 έως 20.30 με θέμα:…. «ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΑ»… με εισηγητές τoυς κκ Δρ. Νίκο Μαρμαρά, Καθηγητή Εργονομίας ΕΜΠ & τον συνάδελφο και μέλος μας  Δρ Γιώργο Σκρουμπέλο, που μετά τις εισηγήσεις τους θα απαντήσουν και στις ερωτήσεις όλων  των συμμετεχόντων μελών μας.                                                                                                                                  

 

 • Eπανέρχομαι για να υπενθυμίσω και πάλι ότι ο ….δρόμος άνοιξε!!...και  αναμένω και τις δικές σας προτάσεις!!. Αναμένω τον καθορισμό ημερομηνίας διεξαγωγής  για το εκπαιδευτικό Webinar που ήδη ενέκρινα στον ΠΧ.

 

 • Συνάδελφοι, να υπενθυμίσω και να επισημάνω  τέλος ότι στον επιστημονικό/επαγγελματικό μας  Σύλλογο ΣΤΑΕ  και στην νέα εντός ολίγου… Επιστημονική μας Ένωση Συμβούλων Τεχνικών Ασφάλειας ΕΕΣΤΑΕ, σε εφαρμογή του καταστατικού μας και όλων όσων έχουμε συμφωνήσει   ως ΔΣ, δεν επιτρέπεται καμία κομματική πολιτική διαβούλευση κομματικής  προσέλκυσης  μεταξύ των μελών μας.    Εκτός συλλόγου  ο καθένας μας έχει το δικαίωμα και   δύναται να δραστηριοποιείται  κομματικά και πολιτικά  και είναι απολύτως σεβαστό! Εντός όμως  του επιστημονικού μας  συλλόγου, δεν συνάδει με τους στόχους και σκοπούς μας  και προς τούτο …. δεν το επιτρέπουμε σε κανέναν!!....      

Εφιστώ την προσοχή όλων μας  κύριοι συνάδελφοι στο συγκεκριμένο,  καθόσον ως Πρόεδρος έχω δεσμευτεί στα μέλη μας για την ακομμάτιστη  πορεία και επιστημονική στόχευση και στρατηγική του συλλόγου μας  και προς τούτο δηλώνω ότι  στην επόμενη σχετική  καταγγελία ή παράπονο  που θα λάβω από μέλος μας, θα εφαρμοστούν αυστηρά  οι δέουσες αυστηρότατες κυρώσεις!  

 

Προχωράμε μπροστά!! …ο καθένας και όλοι μαζί μπορούμε!! Η νέα  ΕΕΣΤΑΕ…θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την ουσιαστική αναβάθμιση του  θεσμού  της Α&ΥΕ στην χώρα μας και του διεπιστημονικού λειτουργήματος  μας ως ειδικοί  ΤΑ!!

 

Συναδελφικά και με εκτίμηση

Παρασκευάς Βερώνης

Πρόεδρος ΔΣ ΣΤΑΕ

Reply
Page 1 / 3

Leave a reply

Author Name

Author Email

Title *

Maximum allowed file size is 10MB

 
Preview 0 Revisions Saved
Share: