Αθήνα 25/09/2020

Προς

Όλα τα μέλη του ΔΣ                                                                                                                      Αρ. Πρωτ.: 2020-22 25/9/2020

ΘΕΜΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι:
Τον τελευταίο καιρό υπάρχει συνεχής καταιγισμός πολλών και μεγάλων e-mails διαμαρτυρίας, από τον πρώην Πρόεδρο, για μια διένεξή του με τον πρώην Γεν. Γραμματέα, τα οποία έχουν κουράσει τα μέλη μας.
Τα μέλη του Δ Σ δεν ενεπλάκησαν σε αυτή την διένεξη και ο μοναδικός λόγος είναι το ότι αυτά τα θέματα δεν λύνονται με αυτόν τον τρόπο. Το μόνο που μπορεί να επιφέρει είναι ζημιά και υποβάθμιση του Συλλόγου.
Τα μέλη του Δ Σ, αν και τους απευθύνονται προσωπικές κατηγορίες, δεν συμμετείχαν σε αυτή την διένεξη για να υπερασπισθούν ούτε τον εαυτό τους, διότι αυτού του είδους οι δημόσιες αντεγκλήσεις και ο δημόσιος καυγάς είναι εκτός της δεοντολογίας μας.
Υπάρχει Διοίκηση Δ.Σ. και όργανα του Συλλόγου, Γεν. Συνέλευση, Ελεγκτική Επιτροπή, όπου εκεί μπορεί ο καθένας να απευθυνθεί, με σεβασμό και με την δύναμη των επιχειρημάτων του.
Ήδη έχει κατατεθεί πρόταση μομφής στο Δ.Σ. από τον κ. Ζαχαρία Πελέκη κατά του κ. Παρασκευά Βερώνη, στο τακτικό ΔΣ της 31/8/2020.
Ο κ Παρασκευάς Βερώνης παρόλο που ενημερώθηκε εγκαίρως, όπως προβλέπεται, δεν κατέθεσε την απολογία του εντός του προβλεπόμενου ορίου των 15 ημερών που καταστατικά του είχε τεθεί.
Στις ενιαίες κατηγορίες ύβρεις και απαξιώσεις της Διοίκησης του Συλλόγου, δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς, επιφυλασσόμενοι κάθε νόμιμου δικαιώματός μας (συλλογικά και ατομικά ο καθένας) προς αποκατάσταση της αλήθειας της τιμής αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας του ΣΤΑΕ.
Ο Σύλλογος παραμένει αφοσιωμένος στο έργο του:
• Με προγραμματισμένες επισκέψεις στο Υπουργείο Εργασίας για ενημέρωση και διεκδίκηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Τεχνικών Ασφάλειας, τα χρόνια υπάρχοντα αιτήματα, όπως αυτά των ποινικών ευθυνών των Τεχνικών Ασφάλειας, της απουσίας υπηρεσιών Ασφάλειας & Υγείας της Εργασίας από τον μεγαλύτερο αριθμό των εργαζομένων γιατί Τεχνικός Ασφάλειας είναι ο ίδιος ο εργοδότης
• Την Πιστοποίηση του επαγγέλματος
• Νέα θέματα που προκύπτουν διαρκώς και ζητάνε τα μέλη μας
• Επιστημονικές ενημερώσεις με webinars (όπως για την Ασφάλεια από Ηλεκτρικούς Κινδύνους μετά την επιτυχή δεύτερη επανάληψη λόγο υπερπληρότητας κ.α.)
• Με την λειτουργία της Ομάδας Εργασίας για την Ασφάλεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την έρευνα και καινοτομίας για την μείωση των Εργατικών Ατυχημάτων με συγκεκριμένους μετρήσιμους στόχους και όχι λόγια κενά περιεχομένου
Σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουμε όλοι μαζί.
Δεν περισσεύει κανείς.

Για το ΔΣ

 

Ο Πρόεδρος                                                                                                      Ο Γενικός Γραμματέας

Παναγιώτης Χατζηδημητράκης                                                                                 Ιωάννης Οικονομίδης