Τραγικό ήταν το τέλος για έναν 54χρονο εργάτη από τη Χαλκίδα, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε λίγο μετά τις 06:30 στο Πάρκο του Λαού στη Χαλκίδα.

Όλα συνέβησαν όταν το γερανοφόρο όχημα στο οποίο επέβαινε ακούμπησε σε καλώδιο της ΔΕΗ και από την επαφή άρπαξε  φωτιά ο πίσω δεξιά τροχός.

Ο 54χρονος έσπευσε, τότε, μαζί με έναν συνάδελφό του να σβήσουν τη φωτιά αλλά εκείνη τη στιγμή σημειώθηκε έκρηξη του ελαστικού με αποτέλεσμα το ωστικό κύμα να του αφαιρέσει τη ζωή και να τραυματίσει τον συνάδελφό του, ο οποίος νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου αν και σοκαρισμένος, στο νοσοκομείο της

Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια  του άτυχου χειριστή γερανοφόρου μηχανήματος Λάλου Νικόλαου, 55 ετών εκφράζει ο Σύλλογος μας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημερομηνία: Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Θέμα: Εργατικό ατύχημα

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εκφράζει τα συλλυπητήρια και τη θλίψη της για το θάνατο του Λάλου Νικολάου, 55 ετών. Ο άτυχος εργαζόμενος υπέστη θανάσιμο τραυματισμό, όταν προσπάθησε να κατασβήσει πυρκαγιά στο γερανοφόρο όχημα της εταιρείας που ήταν οδηγός, στο πάρκο του ΛΑΟΥ στη Χαλκίδα, την Παρασκευή 21/01/2011 στις 06:30 π.μ.

Υπηρεσιακοί παράγοντες από το Τ.Τ.Υ.Ε. έσπευσαν να διερευνήσουν τα ακριβή αίτια και να συντάξουν την έκθεση αυτοψίας, η οποία θα διαβιβασθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.