Εκδήλωση στα Δημοτικά Σχολεία Πόρου Αττικής

Napo_3

Με ενθουσιασμό και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα παιδιά του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόρου παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στα Σχολεία τους από τον Σύλλογο Τεχνικών Ασφαλείας Ελλάδος με την ευγενική εθελοντική προσφορά μέλους του, της Κας Κατερίνα Ανδρέου, στις 20 και 22/1/2014.

 

Οι παρουσιάσεις χωρίστηκαν κατά ηλικία, ώστε η συζήτηση να προσαρμόζεται καλύτερα στις ηλικιακές του δεξιότητες και ανησυχίες: Την πρώτη παρουσίαση παρακολούθησαν τα παιδιά των τάξεων Α’, Β’ και Γ’, και την δεύτερη τα παιδιά των τάξεων Δ’, Ε’ και ΣΤ’, των δυο σχολείων.

Τα παιδιά παρακολούθησαν μια παρουσίαση των επικίνδυνων καταστάσεων στις οποίες καθημερινά μπορεί να βρεθούν, στο σπίτι, στο σχολείο, στο δρόμο, στον αθλητισμό, στις δραστηριότητες, στην εκδρομή.

Χωρίς φόβο και πάθος, εντοπίστηκαν τα πράγματα μπορούν να μας κάνουν να πονέσουμε, να ταλαιπωρηθούμε, να τραυματιστούμε ή και να αρρωστήσουμε, αν δεν προσέξουμε.

Και το σημαντικότερο, έμαθαν πώς να βλέπουν τον κίνδυνο, να τον καταλαβαίνουν, να τον εκτιμούν, να τον αποφεύγουν, και να διορθώνουν τις επικίνδυνες καταστάσεις όπου είναι απλό και ασφαλές, ή να ζητούν βοήθεια όπου είναι πιο περίπλοκο και επικίνδυνο!

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η παρουσίαση και γνωρίστηκαν με τον νέο τους φίλο τον Νάπο, δεν χόρταιναν να βλέπουν τα βιντεάκια που παίζονταν κάθε 6-8 λεπτά, όπου παθαίνει γκάφες από επικίνδυνες καταστάσεις στη δουλειά και στην καθημερινή του ζωή του, και να τις συζητούν με το μέλος του ΣΤΑΕ που βρισκόταν εκεί για να τους εξηγεί και να τους εισάγει στις ορθές πρακτικές που θα τους γλιτώσουν από τον κίνδυνο!

Στο τέλος έκαναν ερωτήσεις, και έπαιξαν μαζί με το μέλος του ΣΤΑΕ ένα παιχνίδι όπου κλήθηκαν να κυκλώσουν τα επικίνδυνα σημεία.

TEST2

Έφυγαν από την εκδήλωση με την υπόσχεση να ξαναδούν σύντομα τον Νάπο και τις περιπέτειές του, και με την σημαντική γνώση ότι:

«Στα θέματα Υγείας και Ασφάλειας, δεν χρειάζεται να μάθουμε απ’ έξω το μάθημά μας! Παίρνοντας ιδέες και οδηγίες από τη σημερινή παρουσίαση, από δω και πέρα σκεφτόμαστε με τη λογική μας, και βρίσκουμε τη λύση μόνοι μας για να μην κινδυνεύσουμε, και κόλπα για να αποφύγουμε τον κίνδυνο!»