Έλαβα μια επιστολή από ένα νέο συνάδελφο που ρωτούσε τι προσφορά να δώσει σε επιχείρηση με 150 ώρες/έτος απασχόλησης του ως Τ/Α. Αφού του εξήγησα ποιές παραμέτρους πρέπει να λάβει υπόψιν του δεν ανέφερα τελικά ποιο θα ήταν το προτεινόμενο κόστος χρέωσης.

Δεν θα έγραφα αυτό το άρθρο άν ο συνάδελφος δεν επανερχόταν να μου πεί ότι βρέθηκε προσφορά με 4 ευρώ/ώρα και ανέλαβε Τ/Α η ΕΞΥΠΠ.

Δεν μπορώ να πιστέψω οτι ο συνάδελφος η ΕΞΥΠΠ με χρέωση 4 ευρώ/ώρα ( κάποιος το ονόμασε αλβανικό μεροκάματο αν και διαφωνώ σε αυτό γιατί η Αλβανία έχει τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη) μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες και να εμπιστευθεί και η επιχείρηση τους εργαζόμενους της.

Συνάδελφοι περνάμε μια δύσκολη οικονομική περίοδο. Αυτό όμως ας μην είναι αίτιο απαξίωσης της δουλειάς μας. Όποιος φέρει τον τίτλο του Μηχανικού και του Τεχνικού Ασφάλειας, είναι τίτλος τιμής γι’ αυτόν. Η κοινωνία μας έχει αναθέσει την διαχείρηση της ασφάλειας, της υγείας και της ζωής των εργαζομένων. Ας το κάνουμε με πλήρη συνείδηση.