Οι προσπάθειες του ΣΤΑΕ για να μην υπάρχει καμία επιχείρηση χωρίς Τεχνικό Ασφαλείας έφεραν Υγεία και ασφάλεια στην εργασίααποτέλεσμα. Καμιά επιχείρηση πλέον δεν μπορεί να θεωρεί καταστάσεις εργαζομένων αν δεν αναγράφετε ο αριθμός πρωτοκόλλου αναγγελίας Τ/Α του ΚΕΠΕΚ.  Αν αντιληφθείς ότι κάποια Επιθ. Εργασίας δεν τηρεί αυτή την διαδικασία πληροφόρησε τον Σύλλογο σου

Συνεχίζοντας θα αποσταλθεί η παρακάτω αίτηση στα ΚΕΠΕΚ για να μας απαντήσουν και να τηρούν την σχετική νομοθεσία προτείνοντας τους την συμπλήρωση του Εντύπου 3.

Αριθ. Πρωτοκ.:

190

ΑΙΤΗΣΗ

Του Συλλόγου Τεχνικών Ασφαλείας Ελλάδος
          Παρακαλούμε δια της παρούσης να μας ενημερώστε με ποίον τρόπο εφαρμόζετε στην υπηρεσία σας η απαίτηση της νομοθεσίας που αναφέρει ότι η αλλαγή του Τεχνικού Ασφαλείας η του Ιατρού Εργασίας δεν πρέπει να οφείλεται σε θέματα που αφορούν το έργο του. Δέχεσθε ως αληθή την κατάθεση μόνο του εργοδότη ή αναζητάτε και του Τ/Α η Ι/Ε ?

 Έχουν αυξηθεί τελευταία μαρτυρίες στον σύλλογο μας, ότι πολλοί εργοδότες αλλάζουν τους  Τ/Α η Ι/Ε  γιατί δεν τους κάνουν τα , η τους αλλάζουν επειδή τους χρωστάνε μεγάλα ποσά. Βέβαια ο δεύτερος λόγος δεν αφορά την αρμοδιότητά σας, αλλά είναι προφανές ότι αν ανεχόμενα αυτή την κατάσταση θα συνεχισθεί η απαξίωση του θεσμού της Ασφάλειας Υγιεινής Εργασίας στην χώρα μας, ειδικά τώρα που υπάρχει επιτακτική ανάγκη εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας βασικού παράγοντα ορθολογισμού και ανόρθωσης της οικονομίας.

   Θέλοντας να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση σας αποστέλλουμε για αξιολόγηση το έντυπο 3 και σας προτείνουμε την υποχρεωτική συμπλήρωση του κατά την αλλαγή των Τ/Α η Ι/Ε.

Επίσης  αν έχεις επιχειρήσεις που τεχνηέντως δεν σε πληρώνουν για να αναγκαστείς να κάνεις διακοπή και μετά να εξακολουθήσουν την ίδια τακτική με τον επόμενο Τ/Α προτείνουμε να αποστέλλεις την παρακάτω ενημέρωση στο ΚΕΠΕΚ και στον ΣΤΑΕ για να προφυλάξουμε τον επόμενο συνάδελφο που θα θελήσει να αναλάβει καθήκοντα Τ/Α  (η ενημέρωση καθώς και το  Έντυπο 3 σε pdf  έχει αποσταλεί στο e-mail των μελών μας)

To Έντυπο 3 σε word